Competenties op je cv: Alles wat je moet weten + 5 tips

geplaatst in: Blogs, Geen categorie | 0

competentiesIn veel vacatureteksten wordt nadrukkelijk om bepaalde competenties gevraagd. Er wordt bijvoorbeeld gezocht naar een planner die analytisch is, maar ook klantgericht en goed kan samenwerken.

Het is daarom jammer dat in de lay-out van een cv doorgaans geen ruimte wordt opgenomen voor het benoemen van je competenties. Gemiste kans, want juist je competenties maken jou uniek en onderscheidend van de andere kandidaten.

Wat zijn competenties?

Een competentie is een ´kenmerk van gedrag´. Wij hanteren de definitie zoals o.a. door de overheid wordt gebruikt.  Door een competentie te beschrijven in termen van zichtbaar gedrag, wordt de competentie waarneembaar. Hierdoor is het mogelijk om een competentie in de praktijk te herkennen, te bespreken en verder te ontwikkelen. En op je cv te zetten dus, zodat je potentiële volgende werkgever weet wat voor ´vlees hij of zij in de kuip heeft´.

Wat specifiek jouw competenties zijn, kom je achter door goed en kritisch jezelf te analyseren, door anderen te vragen wat ze jouw sterke en zwakke punten vinden. Je kunt ook een competentietest doen, of gebruik maken van een competentiegids, zoals de competentiegids van de overheid.

Competenties komen voor een deel van nature, en zijn deels aangeleerd en versterkt tijdens je leven. Je kunt dus ook gericht werken aan het verbeteren van je zwakkere competenties. Of je juist toeleggen op het perfectioneren van je huidige competenties.

Wat is het verschil tussen competenties en vaardigheden?

Het is makkelijk om de termen competenties en vaardigheden te verwarren. En ze horen ook allebei thuis op je cv, maar wel onder een ander kopje.

Vaardigheden zijn dingen die je kunt, zoals het spreken van een (programeer)taal of het kunnen werken met bepaalde software.

Een voorbeeld van een vaardigheid is ´websites kunnen bouwen´, een competentie die daar goed bij van pas komt is ´oog voor detail´ of ´creativiteit´.

Waarom geloven we bij bouwjecv.nl dat competenties op je cv thuishoren?

Steeds vaker kijken potentiële werkgevers niet meer uitsluitend naar je verleden. Sollicitaties worden steeds innovatiever. Het

Veelzijdig video cv wint bijvoorbeeld snel aan terrein. Ook zien we steeds vaker dat social media profielen zwaarder wegen. Een mooi artikel over de manier waarop solliciteren veranderd, vind je op de website Werf&.  Hoewel je cv nog steeds héél belangrijk is, verwachten we dat de focus langzaam verschuift van een ´droge opsomming van feiten uit het verleden´, naar een ´vooruitblik naar de toekomst´ waarbij het presenteren van je persoonlijkheid minstens net zo belangrijk is, als je werkverleden.

Het benoemen van competenties is ook essentieel als je een switch wil maken van functie of branche. Dat is in de huidige arbeidsmarkt niet eenvoudig. Toch zijn mensen met deze ambitie verre van kansloos, omdat ze een set competenties bezitten die van grote waarde zijn voor een nieuwe functie. Inhoudelijke kennis is daarbij makkelijker/sneller aan te leren dan de competentie ‘samenwerken’ of ‘secuur’.

 

“Het benoemen van competenties op je cv is een krachtig middel om te kunnen switchen van branche of functie.”

5 tips voor competenties op je cv

Bij het vermelden van competenties op het cv zien we bij bouwjecv.nl een aantal veel voorkomende Zelfstandigfouten, die we graag ombuigen naar tips.

Tip 1. Licht je competenties toe.

Alleen schrijven ¨Ik ben proactief¨, kan bij wijze van spreken op elk cv staan. Waaruit blijkt je competentie? Wat is zo uniek aan jouw persoonlijkheid waar je volgende werkgever echt niet zonder kan? Schrijf in plaats van alleen ¨ik ben proactief¨ bijvoorbeeld ¨Ik ben proactief, op mijn initiatief is mijn huidige werkgever begonnen met het schrijven van werkbeschrijvingen Proactiefter bevordering van de kennisoverdracht¨.

Of bijvoorbeeld over samenwerken: Het mooiste van samenwerken vind ik dat er door meerdere invalshoeken en interpretaties nieuwe oplossingen en mogelijkheden tot stand kunnen komen, die je alleen niet had gevonden.
Vermijd clichés, ook al zijn ze waar. ¨Ik ben een echte team-player, maar kan ook goed zelfstandig werken¨. Dat hebben de mensen die jouw cv moeten beoordelen al vaker dan eens voorbij zien komen en onderscheid je dus niet van andere kandidaten.

Tip 2. Kies competenties die bij de vacature passen

Hoewel het prima is om een basis cv te hebben, is het aan te raden voor elke sollicitatie het cv toe te spitsen op de vacature tekst. Lees de tekst goed door en analyseer welke competenties het belangrijkste zijn. Laat die naar voren komen in jouw cv.

Een voorbeeld van een vacature tekst: We zijn per direct op zoek naar een daadkrachtige recruiter die het leuk vindt om bij opdrachtgevers en op locatie selectierondes te verzorgen.daadkrachtig

Daadkrachtig is in dit voorbeeld een competentie die je in de cv kunt benadrukken. Als je die competentie ook daadwerkelijk bezit, natuurlijk.

Daarnaast kun je een aantal competenties gebruiken die bij elke functie, in iedere sector passen. Denk bijvoorbeeld aan betrouwbaar, gemotiveerd, en leergierig.

Tip 3. Meer dan alleen werk gerelateerde competenties benoemen

Omdat je solliciteert op een baan hebben veel mensen de neiging ook alleen te refereren naar competenties die ze hebben opgedaan tijdens werk. En dat is jammer. Het gaat er bij je competenties immers om dat je ze bezit, niet wáár je die competenties hebt opgedaan. Als je op hoog niveau gesport hebt kun je dat als competentie benoemen als bijvoorbeeld ¨doorzettingsvermogen¨ of ¨doelgerichtheid¨.

Tip 4. Competenties hoef je niet chronologisch te vermelden

Je schrijft je competenties meestal op mate van belangrijkheid voor de vacature of in welke mate je deze bezit. Het doet er niet toe in welke volgorde je die competenties hebt opgedaan.

Tip 5. Lieg niet

Net zoals op de rest van je cv. Lieg niet over welke competenties je bezit. Zeker als het niet relevant is voor de functie kun je de competenties die maar matig ontwikkeld zijn, beter weglaten dan erover liegen.

Hoeveel competenties zet ik in mijn cv?

betrokkenHoeveel competenties je benoemt, ligt vooral aan hoeveel competenties je bezit en wat er in de vacaturetekst gezegd wordt. Als richtlijn kun je tussen de drie en vijf competenties noemen.
Heb je bijzondere competenties, die in de vacature niet specifiek benoemd worden? Maar wel aansluiten met het werk en de sector? Die kun je alsnog vermelden. Bijvoorbeeld: je beschikt over buitengewoon veel technisch inzicht. Als je solliciteert als laborant zal dat waarschijnlijk niet in de vacature tekst staan, maar kan wel van pas komen. Benoem deze competentie niet als eerste, maar zet het zeker op je cv. Solliciteer je op een functie als verkoper van veevoer? Dan is deze competentie waarschijnlijk minder relevant. Wil je het toch graag benoemen? Probeer dan in ieder geval een bruggetje te slaan met de sector.

Schakel hulp in als je er niet uit komt.Samenwerken

Vind je het lastig je competenties te verwoorden? Je bent niet de enige. Veel mensen vinden het moeilijk hun competenties in de juiste woorden samen te vatten. We merken bij bouwjecv.nl dat als we doorvragen er altijd iets eerlijks, moois en persoonlijks uit komt. Weet je niet zeker of je cv de juiste woorden bevat om goed uit de verf te komen? Wij geven je graag feedback op je cv. We bespreken dan je competenties en maken ze scherper qua tekst. Dit kan vanaf €35. Ook kun je de C.V. Creator gebruiken, die je schrijftips geeft op de plaatsen waar jij het nodig hebt! Je kunt hier ook iconen kiezen per competentie, om deze goed uit te lichten in het ontwerp.

 

Ik wil hulp bij mijn cv! Ik wil de C.V. Creator proberen! Ik wil op de hoogte blijven!

 

Reageer op dit artikel