Een foto op je cv, waar let je op?

geplaatst in: Blogs, Geen categorie | 1

Recruiters, HRM-medewerkers en leidinggevenden; het zijn net mensen! Ze maken onbewust beslissingen over cv’s op basis van hun eerste indruk en gevoel. Een foto op je cv kan bijdragen aan een goede eerste indruk. Je cv wordt persoonlijker en warmer, wanneer je een ‘goede’ foto plaatst. Ook zorgt een foto voor herkenning en de recruiter zal je sneller onthouden. Maar wat is een goede foto?

Het korte antwoord is dat het afhangt van je branche en de vacature waarop je solliciteert.
We hebben uit verschillende websites wel wat ‘grote lijnen’ weten te ontwaren.
• Belangrijkste: Glimlach! Zo kom je aardig en warm over, iedereen wil toch een leuke collega?
• Zorg verder voor een rustige achtergrond, die niet afleidt van je gezicht.
• Qua kleding: trek aan wat je zou aantrekken wanneer je solliciteert.
• Mooie belichting en een juiste houding op de foto maken je foto compleet!

De meeste foto’s van vakantie of feestjes zijn dus niet geschikt. Een goede foto is niet persé een kwestie van looks, ook wanneer je geen fotomodel bent kun je een mooie foto op je cv zetten!

Altijd?
Een foto op je cv is niet verplicht, al wordt er wel steeds vaker specifiek in de vacaturetekst om gevraagd. Ons advies is om wél een foto toe te voegen aan je cv, tenzij er redenen zijn om dit niet te doen, omdat het bijvoorbeeld niet gebruikelijk is in de sector waarin je solliciteert.

En dus niet zo..
En wanneer je dan op sollicitatiegesprek mag komen, zorg natuurlijk wel dat je ook op je foto lijkt!
Ik hoorde deze anekdote van iemand die een nieuwe medewerker zocht.
‘Op de foto een knap meisje met lange steile donkere haren, in het echt een geblondeerde dame met rechtopstaand gewafeld haar! Ik heb echt nagevraagd of we wel de juiste kandidaat voor ons hadden.’

Onze voorbeelden:
Zowel Wytze als ik hebben een professioneel foto laten maken. We zijn even terug gegaan in de tijd welke foto’s we ‘vroeger’ op onze cv’s hadden staan. Beelden zeggen meer dan duizend woorden!
fotovergelijk-insta

Hoe zorg je voor een mooie foto?
Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het de tijd en het geld waard is om een professionele fotograaf in te schakelen. Een goede fotograaf heeft een professionele camera, zorgt voor de juiste belichting, stelt je op je gemak en helpt je met de juiste houding. Ik moet eerlijk bekennen dat ik, net als veel anderen, niet hou van ‘op de foto gaan’. Sinds ik bij Roger van PixelBalance Photography voor de camera heb gestaan, gaat het een stuk beter. Deze video’s stuurde hij vooraf en dat heeft me erg geholpen.
It’s all about the jaw
It’s all about the squinch

De website van Roger kun je vinden onder deze link:
http://www.pixelbalance.eu/portfolios/corporate-headshots/

Inschrijven:
BouwjeCV werkt samen met PixelBalance Photography omdat ik zelf heb ervaren dat hij professioneel én persoonlijk te werk gaat. We gunnen iedereen een mooie foto op het cv, en daarom hebben we een fotoshoot georganiseerd om een ‘headshot’ te laten maken. De eerste editie was een enorm succes!

Dat werkt het zo:
Normaal gesproken zijn fotoshoots best prijzig. We brengen mensen samen voor de shoot op een centraal gelegen locatie en delen zo de kosten. Je wordt ontvangen met koffie of thee. Roger heeft ongeveer 20 minuten nodig om je te fotograferen. Je kiest direct je 2 favorieten. Deze zal Roger bewerken en binnen een week opsturen. Kosten zijn €64,95

Inschrijven fotoshoot

Er zijn verschillende soorten zakelijke foto’s die bij je type werk passen. Over het algemeen heb je de ‘studio portraits’ en de ‘environmental portraits’. We bieden nu alleen ‘studio portraits’ zoals de voorbeelden hieronder.  Later kunnen we op aanvraag ook ‘environmental portraits’ aanbieden.

1-2 1-7 profielfoto

 

 

Een Antwoord

  1. We gaan op 26 november een fotoshoot organiseren en hebben nog een aantal plaatsen vrij! Voor €59,95 ben je erbij! Mail naar info@bouwjecv.nl!

Reageer op dit artikel