Geef kleur aan je cv!

geplaatst in: Blogs, Geen categorie | 0

Een beetje kleur in je cv, mits goed toegepast, kan je positief laten opvallen ten opzichte van je concurrenten. Want kleuren werken op het gevoel van mensen, in dit geval de recruiter of manager die jouw cv leest.

Goed dus, kleur toevoegen aan je cv. Hoe doe je dat en welke kleur kies je dan?
Het korte antwoord is wederom: Dat is afhankelijk van je persoonlijkheid, de branch en de vacature waarop je solliciteert.

Toch gaan we je proberen wat handvaten te geven waar je iets aan hebt.

Less is more

Niet te veel:

Door gebruik te maken van accenten in je ontwerp kan je al snel veel kleur toevoegen. Zie je cv als je woonkamer. Een paar groene accenten is mooi en creëert een frisse sfeer, als je daarentegen de hele kamer groen verft geeft dit al snel een overheersend effect. Denk aan “less is more”. Gebruik je kleur in bijvoorbeeld kopjes, een paginarand, lijnen en opsommingstekens. Hou het bij één of twee kleuren, tenzij je solliciteert bij Circus Rens.

Voorbeeld van slecht en goed contrast

Leesbaarheid:

Verlies het doel van het document niet uit het oog. Verdwaal niet in het ontwerp. Zorg er daarom voordat de informatie die je aan het ontwerpen bent goed en duidelijk leesbaar is. Neem de tijd om een goed contrast te hebben tussen de tekst en de achtergrond.

Wat wil je uitstralen?

Denk bij het kiezen van een kleur aan wat je wilt uitstralen. Wil je superzakelijk en georganiseerd overkomen, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor blauw. Waak er dan wel voor dat blauw ook te ‘kil’ kan overkomen. Een balanskleur die warm is kun je toevoegen om het ontwerp in evenwicht te houden en de “negatieve” kenmerken van de kleur te overkomen.

De afbeelding bij dit artikel geeft je een houvast.

Als je twijfelt over de kleuren die je wilt gebruiken kan je altijd je foto als startpunt nemen. Welke kleuren komen hierin het meest naar voren? Een handig hulpmiddel hierbij is adobe kuler deze website helpt je een kleurenpallet op de stellen op basis van een foto naar keuze.

Adobe Kuler plaatje 1

adobe-kuler-2

Nog niet tevreden?

Van een paar zinnen met handigheidjes wordt je natuurlijk nog geen grafisch ontwerper. Daarom ontwikkelen wij de CV Creator, waarin je de designs en inzichten van Wytze kunt gebruiken voor het stylen van je cv.

Probeer de C.V. Creator zelf!

Start NU!!

 

kleuren en emoties
Bron: https://ideopsychology.files.wordpress.com/2014/08/colours-mean-brands-boutique-infographic.jpg

Reageer op dit artikel