Handleiding voor het perfecte cv

geplaatst in: Blogs, Geen categorie | 0

Sinds ik bezig ben met het project BouwjeCV krijg ik veel vragen over het cv. De achterliggende vraag is vaak: ‘Is mijn cv goed genoeg?’

In het kort

Zoals jullie inmiddels gewend zijn eerst een kort antwoord: Er bestaat in mijn beleving niet zoiets als een perfect cv. Je weet vooraf namelijk nooit wat de persoonlijke voorkeuren zijn van de ontvanger.
De ontvanger kent vaak zijn eigen automatische associaties niet eens, laat staan dat jij dat zou kunnen weten!

Bijvoorbeeld wanneer je schrijft dat je bestuurslid bent geweest bij een studentenvereniging:
De ene persoon kan dit opvatten als iets positiefs, en vindt dat het laat zien dat je een sociaal hands-on type bent die kan organiseren.  Iemand anders, die negatieve associaties heeft bij studentenverenigingen in het algemeen kan denken: ‘Dat moet wel een jasje-dasje koorbal zijn die alleen maar bralt’.

Wat dan wel?

Het allerbelangrijkste is dat je met je cv in een paar seconden laat zien waarom JIJ de oplossing bent voor het probleem van de werkgever. Er is immers werk te doen waar men iemand voor zoekt. Dit doe je door je cv toe te spitsen op de vacature waarop je solliciteert. Juist, voor ELKE vacature pas je dan je cv aan. Per cv leg je de nadruk op je werkzaamheden, competenties en opleidingen die aansluiten op de vacature. Ook pas je je profielschets aan.

Wat verder belangrijk is, dat je cv uitstraalt dat deze met zorg is samengesteld en dat er aandacht aan is besteedt. Zorg er voor dat je cv goed leesbaar is. Wanneer een recruiter niet direct leest dat jij bent waar hij naar op zoek is, heb je kans dat hij afhaakt. Dit kun je doen door een goede lay-out, gebruik van kopjes, alinea’s en opsommingstekens.

Hoe?

Je kunt eenmalig een basis-cv maken waar ALLES instaat wat je ooit gedaan hebt en je competenties. Inclusief je wapenfeiten, wat heb jij bijgedragen aan het bedrijf, de afdeling, de targets of een bepaald project, het liefst in concrete cijfers. Dat is even een werkje, maar stelt je in staat om snel én goed te reageren wanneer je de perfecte vacature hebt gevonden. Vanuit dit basis-cv bouw je het cv op zodat het past bij de vacature.

Per vacature maak je een analyse wat belangrijk is voor het bedrijf qua werkervaring, competenties en vaardigheden. Ik schrijf deze kernwoorden altijd bovenin de cv waarin ik aan het werk ben, dat helpt me focussen. Ga je bijvoorbeeld voor een functie waar de nadruk ligt op ‘commercieel’, benoem en benadruk van je commerciële activiteiten en resultaten. Ligt de nadruk op ‘analytisch’, benadruk dan je werkzaamheden waarbij je analyses hebt moeten doen, rapporten hebt moeten schrijven etc.

Durf ook werkzaamheden weg te laten die niet relevant zijn voor de vacature waarop je solliciteert. Dat ik in 1999 bollen heb gepeld, interesseert niemand meer wanneer ik 5 jaar ervaring heb als controller. Het leidt alleen maar af van je kernboodschap: ‘I’m the (wo)man for the job!’

Goed genoeg?

Vaak vinden mensen het lastig om hun eigen wapenfeiten te benoemen en te beschrijven. Schroom dus niet om je cv met iemand anders door te nemen. Vraag specifiek naar feedback over aansluiting bij de vacature, of per activiteit duidelijk en volledig wat je heb gedaan en bereikt en of je cv voldoende leesbaar is.

Zelf een perfect cv maken?

Wij hebben voor jou de C.V. Creator ontwikkelt. Een handige tool met mooie designs en handige tips voor je tekst. Probeer de C.V. Creator vandaag nog!

Start NU!!

 

Meer lezen over dit onderwerp? Twee artikelen die ik erg goed vind!

Monsterboard
Blog op LinkedIn

 

Reageer op dit artikel