De C.V. Creator | Het einde van 4 kantjes vol saaie rijtjes

geplaatst in: Blogs | 0

Lancering van de C.V. Creator door BouwjeCV.nl

Hoogland, 29 juni 2017 | Met de C.V. Creator van BouwjeCV.nl maak je een compact én aantrekkelijk cv in een handomdraai.

Lancering

De start-up BouwjeCV.nl lanceerde donderdagavond 29 juni hun C.V. Creator in bijzijn van crowdfunders, partners, familie en vrienden. Bedenkers en oprichters Manja en Wytze bundelden hun ideeën en krachten om zo perfect passende cv’s te maken via de door hen ontwikkelde webapplicatie. Het maakt een einde aan te lange cv’s met een saaie opmaak. Terwijl er onder werkzoekenden juist behoefte is aan onderscheidend vermogen en een goede eerste indruk. De C.V. Creator biedt uitkomst!

Ontstaan

Tijdens haar zoektocht naar een nieuwe baan benaderde de Scherpenzeelse Manja Peters-Knevelbaard (31) haar zwager Wytze Huizinga (30) uit Groningen met de vraag of hij haar cv van een frisse en overzichtelijke lay-out kon voorzien. Als grafisch ontwerper was dat voor Wytze geen probleem. En wat krijg je als een grafisch ontwerper en – toen nog werkzoekende – auditor met elkaar in één ruimte zet? Het beste van twee werelden: een inhoudelijk compleet cv wat er ook nog gelikt uitziet. Het idee voor de C.V. Creator was geboren.

C.V. Creator

Met BouwjeCV.nl voorzagen ze werkzoekend Nederland al van op maat gemaakte cv’s en sollicitatie tips. “Er is behoefte aan advies op maat als het gaat om het aanpassen van je cv aan een vacature. Bovendien wordt een cv steeds belangrijker en komt de motivatiebrief op een tweede plaats. Je wilt dan wel meteen een goede indruk maken met je curriculum vitae. Eén van de belangrijkste adviezen is om het cv aan te passen per vacature. Maar als je dan elke keer een grafisch ontwerper moet inschakelen, wordt dat een dure hobby. Met de C.V. Creator kun je het voortaan zelf.” aldus Manja.

“We hebben gekeken naar welke stijlen en lay-outs wenselijk zijn. Werkzoekenden met een creatief beroep hebben andere behoeften dan werkzoekenden die in een meer conservatieve hoek actief zijn. Daarnaast zijn kleuren en het gebruik van iconen van belang. Dat geeft ook veel mogelijkheden om te variëren en het echt persoonlijk te maken.” licht Wytze toe

 

 

De C.V. Creator is eenvoudig te gebruiken en haalt de benodigde informatie van LinkedIn, of je vult het zelf stap voor stap in. Per onderdeel word je voorzien van tips en tricks. Een goed cv is voor iedere beurs betaalbaar, je maakt al een curriculum vitae vanaf EU 1,49.

Reacties

Sophie, opleidingsadviseur van beroep en één van de crowdfunders had de wens om een creatiever CV te hebben die opvalt in de stapel. “Mijn originele cv was vier kantjes, daar maakte Manja gauw korte metten mee. Het werken met de C.V. Creator was heel makkelijk. Het moeilijkst is vooral het bepalen van de inhoud van je cv, maar de tips die per stap gegeven worden, helpen daar heel goed bij. Het is echt een uitkomst.”

De ontwikkelingen in de markt staan niet stil, ook als het gaat over sollicitaties en cv’s. Recruiter in de farmaceutische industrie Hannah ziet dat cv’s er veelal verzorgder en overzichtelijker uitzien dan enkele jaren geleden. “Er wordt meer aandacht aan besteed. Het verschilt wel per branche. Maar ook in een behoudende markt is het als recruiter prettig werken met beknopte cv’s waar echt aandacht aan besteed is. De toevoeging van een profiel aan je cv is heel waardevol en geeft meteen een goede indruk. De C.V. Creator is dan ook een aanwinst voor werkzoekenden.”

Nieuwsgierig geworden? Probeer de C.V. Creator zelf!

Start NU!!

 

 

Reageer op dit artikel