Het zakelijke smoelenboek | Zorg dat JIJ er goed op staat!

geplaatst in: Blogs, Geen categorie | 0

Smoelenboek‘Even bij facilitair een foto maken voor het smoelenboek’

In veel grotere bedrijven is het gebruikelijk, een digitaal smoelenboek. Je foto wordt toegevoegd op het intranet en in outlook. Handig, want als nieuwe collega kun je dan mooi spieken en het gezicht bij de naam zoeken of andersom.

Als je af en toe van baan wisselt dan weet je dat het komt. Ik wist het ook. “Morgen je pasje ophalen en ff op de foto”. Toen het pasje er was, rende ik natuurlijk naar beneden om het op te halen. En dan de verrassing: ‘Je moet nog even op de foto.’ meldde mijn opgewekte collega.

Oef…oh ja…! Opstellen achter de deur, tegen een witte muur. De camera was op zich prima, even lachen, zo gepiept. “Is deze goed zo?” Ja hoor, de eerste foto is prima.

Natuurlijk wordt zo’n foto geen prijswinnaar. Je hebt geen goede belichting, geen professionele fotograaf en je gaat ook niet even uitgebreid voor de spiegel je haar en make-up doen.

Van sommige foto’s van collega’s vind ik echt dat ze niet lijken op hun eigen foto. Ik moest soms echt twee keer kijken of de persoon die ik zojuist had ontmoet, te herkennen van de foto. Dat vind ik belangrijk in het kader van namen leren.

Gelukkig kun je bij veel bedrijven zelf je foto aanpassen. Ik mocht in de afgelopen fotoshoot met Roger fungeren als ‘testbeeld’.

Ik ben erg blij met deze profielfoto, dus ik heb middels een handleiding mijn foto kunnen veranderen. Nu heb ik een veel professionelere uitstraling in de wie-is-wie cq smoelenboek en in outlook!

Ik ben erg benieuwd naar je reactie. Is mijn ervaring herkenbaar? Heb jij ook een ‘lelijke’ foto in je office omgeving? Vind je mijn nieuwe foto een verbetering? Heb jij collega’s die niet op hun foto lijken? Ik hoor het graag!

Omdat ik iedereen een goede foto gun voor Social Media, cv en kantoor,  organiseer ik op 21 januari in samenwerking met Roger van Pixelbalance Photography een tweede fotoshoot. Er zijn nog plaatsen vrij. Stel je voor dat jij ook zo’n mooie foto zou hebben! Bekijk meer foto’s van Roger en boek jouw fotoshoot!

Vergelijk profielfoto

Reageer op dit artikel